Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Mükemmellik Merkezi

3.650 m2 ’lik alana yayılmış olan ve ‘Mükemmellik Merkezi’ aşağıdaki birimlerden oluşur:

 • Üç adet uygulamalı otel odası, bir adet araştırma ve geliştirme amaçlı otel odası,

• Misafir kabul ve rezervasyon alanları,

• Gastroditoryum,

• Demo mutfağı, • Pastane,

• Çok amaçlı mutfak,

• Duyusal analiz laboratuvarı,

• Ana mutfak,

• L’Atelier Bleu Restoranı (115 kişilik)

 - Bistro

 - Lüks restoran (Fine-dining)

- Özel yemek salonu (Private dining room)


Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü

Otel Yöneticiliği Lisansı, Florida International University, 1988

1991-1996 Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde öğretim görevlisi

1996-2008 Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı

Kariyer: Maçka Oteli İstanbul, Etap İstanbul Oteli, Sheraton Marina Oteli (St. Petersburg, Florida, ABD), Don Cesar Beach Resort (St. Petersburg, Florida, ABD), Holiday Inn Ft. Lauderdale Airport Oteli (Ft. Lauderdale Florida, ABD), Sheraton Brickell Point (Miami, Florida, ABD), Serapsu Beach Resort Oteli (Alanya, Antalya)

Üyelik ve Ödüller: 1998 yılında “En Başarılı Eğitimci Ödülü”, 2006-2007 yıllarında Avrupa Otel, Restoran ve Kurumsal Eğitim Konseyi (EuroCHRIE) Başkanlığı ve Uluslararası Otel, Restoran ve Kurumsal Eğitim Konseyi (I-CHRIE) Yönetim Kurulu Üyeliği

E-posta: teoman.alemdar@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent, Otel Yöneticiliği Bölüm Başkanı

Otel ve Restoran Yönetimi Lisansı, Michigan State University, 1992 Pazarlama Yüksek Lisansı, Gazi Üniversitesi, 1998 Genel İşletme Doktorası, Marmara Üniversitesi, 2007

Kariyer: 1993-1997 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü, 1997-1998 yılları arası Başkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü ve 2002-2009 yılları arası Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi - Turizm ve Otelcilik Bölümü öğretim görevlisi. Yeditepe Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik bölümünde farklı pazarlama dersleri, İşletme Yüksek Lisans Programı’nda “Pazarlama Yönetimi”, ”Pazarlama Ahlakı” ve “Satış Yönetimi” dersleri verdi. Dr. Beyhan yurt içi ve yurt dışında birçok firmanın yönetici yetiştirme programlarında genel yönetim ve pazarlama/satış konularında seminerler vermeye devam etmektedir.

Araştırma Alanları: Pazarlama ahlakı, hizmet sektöründe marka yönetimi, spor pazarlaması

E-posta: aydin.beyhan@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Gıda Mühendisliği Lisansı, Ege Üniversitesi, 1996 Gıda Mühendisliği Yüksek Lisansı (Beslenme Anabilim dalı), Ege Üniversitesi, 1999 Gıda Bilimleri Doktorası, Nottingham University, 2005 Lisans Sonrası Eğitim Sertifikası (PGCE), Nottingham Trent University, 2007

Kariyer: 2005-2009 yılları arası Staffordshire ve Birmingham’daki Yüksek okullarda öğretim görevlisi, 2009-2012 yılları arası Yeditepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Yardımcı Doçent. Araştırma Alanları: Gıda işleme sonrası makromoleküllerde meydana gelen yapısal ve besin öğelerindeki değişiklikler, yeni gıda işleme teknolojileri, gıda kimyası ve beslenme eğitimi

E-posta: aylin.alsaffar@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü

Otelcilik Lisansı, Michigan State University, The School of Hospitality Business, 1996

Kariyer: Divan Oteli (İstanbul), Hilton Oteli (Ankara), Morels (Detroit, MI), Bistro 110(Chicago, IL), Scoozi (Chicago, İL) İtalyan lokantası müdürü, Çırağan Palace Hotel Kempinski’de Laledan Restaurant’ın müdürü. Hünal’s Brasserie yöneticiliği, Darüşşafaka ve Parkorman The North Shield Pub işletmeciliği. 2004 yılında bir grup girişimci ile birlikte Gruppo Turizm İşl. A.Ş.’yi kurdu. Gruppo bünyesinde Brusketta, Karadabalık ve ulusal bir zincir olan Kırkpınar Lokantası gibi farklı konseptler geliştirdi.

Üyelikler: Ertan Tüysüzoğlu Şarap Dostları Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Chaine des Rotisseur Derneği üyesidir.

E-posta: defne.tuysuzoglu@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Otel ve Restoran İşletmeciliği Yükek Lisansı, Michigan State University, 1965

Kariyer: 1965-1989, Bulvar Palas Oteli ortak-müdür, 1989-2008 yılları arası Bilkent Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölüm Başkanlığı ve Yüksekokulları Müdür Yardımcısı, 2008-2009 Doğuş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi.

Üyelik ve Ödüller: 1965-1989, ATİD-Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği ve TUGEV-Turizm Geliştime ve Eğitim Vakfı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı/Üyeliği, EuroCHRIE ve MSU Mezunlar Derneği ödülleri

E-posta: tekin.ertan@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisansı, Bilkent Üniversitesi, 2005 Turizm Endüstrisi’nde Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansı, Alfred Lerner College of Business and Economics, Delaware University, 2007 Turizm ve Otel İşletmeciliği Doktorası- Pennsylvania State University, 2012

Kariyer: 2007-2008 yılları arası Micros System Inc. sistem uzmanı

Araştırma Alanları: Halka arz süreci, halka arz ve şirket performansı arasındaki ilişki, yönetici maaşları ve performanslarının şirket performansı ve yapısına etkisi, servis sektöründe operasyonel ve finansal verimlilik. E-posta: ozgur.ozdemir@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisansı, Bilkent Üniversitesi, 1999 İşletme Yüksek Lisansı Atılım Üniversitesi, 2003 Yönetim Organizasyon Doktorası, Başkent Üniversitesi, 2010

Kariyer: 2005-2010 yılları arası Bilkent Üniversitesi, Turizm Otel İşletmeciliği Bölümü

Araştırma Alanları: Örgütsel davranış, örgüt teorileri, örgüt sosyolojisi, sosyal sermaye ve kültürel çalışmalar

E-posta: aysin.pmoglu@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Turizm İşletmeciliği Lisansı, Boğaziçi Üniversitesi, 2005 İşletme Yönetimi (MBA) Yüksek Lisansı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2008 Turizm İşletmeciliği Doktorası, Oklahoma State University, 2013 Kariyer: 2009-2013 yılları arası Oklahoma State University öğretim üyesi asistanlığı.

Araştırma Alanları: Şirket içi markalaştırma, iç markalaştırmanın şirket çalışanları ve müşteriler üzerindeki etkisi, hizmet sektöründe tüketici davranışlar

E-posta: ezgi.erkmen@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Turizm İşletmeciliği Lisansı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Savoie Universitesi, 2000 İşletme Yüksek Lisansı, Akdeniz Üniversitesi, 2012 Doktora, Turizm İşletmeciliği Dokuz Eylül Üniversitesi (devam etmekte)

Kariyer: 1996-2011 yılları arasında ulusal ve uluslararası grupların şehir ve kıyı otellerinde ön büro, misafir ilişkileri ve pazarlama bölümlerinde yönetici olarak görev yaptı.

Araştırma Alanları: Otellerde kalite yönetimi, otellerde pazarlama yöntemi, güncel pazarlama uygulamaları ve sürdürülebilir turizm

E-posta: kader.sanlioz@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Beslenme ve Diyetetik Lisansı, Hacettepe Üniversitesi, 2010 Sağlık Gıda İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisansı, Maastricht Üniversitesi, 2012 Doktora, Beslenme ve Diyetetik, Hacettepe Üniversitesi (devam etmekte)

Kariyer: 2012 Unilever Global AR-GE, Margarin ve Soslar Kategorisi Takımı (Vlaardingen, Hollanda), stajyer araştırmacı, 2012-2013 TNS Türkiye, Sağlık Sektörü Endüstriyel Araştırmacı, 2013 Inprofood Projesi, Proje Asistanı, 2013 Özel muayenehanede ve spor merkezinde diyetisyenlik, çeşitli dergi ve gazetelerde yazarlık.

Araştırma Alanları: Sağlıklı gıda inovasyonu, gıdalar ve besin takviyeleriyle sporcu performans artışı, toplu beslenmede hijyen ve sanitasyon, menü planlama, halk sağlığı beslenmesi, besin kimyası, beslenme biyokimyası, beslenme eğitimi

E-posta: begum.kalyoncu@ozyegin.edu.tr

 

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisansı, Bilkent Üniversitesi, 2005 Turizm Endüstrisinde Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansı, Alfred Lerner College of Business and Economics of Univerity of Delaware, 2007 Doktora, Turizm İşletmeciliği, İstanbul Üniversitesi (devam etmekte)

Kariyer: 2007-2008 yılları arasında Amerika, New Jersey’de Borgata Hotel Casino ve Spa’da gelir analisti olarak, 2008 ve 2010 yılları arasında Ritz Carlton Bahrain Hotel ve Spa’da rezervasyon departmanında rezervasyon görevlisi olarak çalışmıştır. Son olarak Renaissance Polat Istanbul Oteli’nde 2012-2014 yılları arasında gelir analisti olarak çalışmıştır.

Araştırma alanları: Gelirler yönetimi, e-ticaret ve online dağıtım

E-posta: tevfik.demirciftci@ozyegin.edu.tr

 

 

Master Şef

Loire Valley yakınlarındaki Chartes’de dünyaya gelen Şef Christophe, ekmek ve pastacılığa duyduğu tutku nedeniyle “Certificat d’Aptitude Professionnelle Boulanger (CAP)” yi tamamladı. Ardından “CAP Patissier Glacier Chocolatier Confiseur” adlı ustalık sertifikasını almaya hak kazandı. Şef Christophe, gerek Fransa’da gerekse İngiltere’deki Parfait Ltd., Harrod’s ve Ritz Hotel gibi birçok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katıldı. Şef Christophe, Le Cordon Bleu de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Kendisi, her ayrıntısı düşünülmüş, şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleri ile ünlüdür. Kasım 2012 itibariyle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda pastacılık dersleri vermeye başladı.

E-posta: christophe.bidault@ozyegin.edu.tr

 

 

Eğitmen Şef

Şef Olivier, “Brevet de technicien superieur de gestion” diplomasını 1986 yılında aldı. 1989 yılında, Londra’daki bir Michelin yıldızlı Rue St. Jacques Restoranı’nda 1990- 1991 yıllarında Fransa’ya dönerek, Bouliac’taki iki Michelin yıldızlı St. James Restoranı’nda çalıştı. 1991-1994 yıllarında Villegats, Fransa’da Hotel Charentais’nin mutfak şefi olarak görev yaptı. 1994-1996 yıllarında St. Petersburg, Rusya’da Bistro Le Francais adındaki ilk Fransız restoranını açtı ve Yönetici Şef olarak çalıştı. 1996-2001 yılları süresince Le Meridien otel zinciri bünyesinde, Guadelup’taki Le Meridien St. Martin’in Yönetici Şefi, Çad’daki Le Meridien N’djamena’nın Yiyecek ve İçecek Koordinatörlüğü, Conakry, Gine’deki Le Meridien Mariador’un Yiyecek ve İçecek Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2002 yılında Odessa, Ukrayna’da ve 2003 yılında Doha, Katar’da Qatar Royal Palace’ta Yönetici Şef olarak çalıştı. 2003- 2007 yıllarında Bahreyn’de Gulf Air bünyesinde, dizayn’dan sorumlu Bölge Şefi olarak görev yaptı. 2007 yılında Kıbrıs’taki Curium Palace Hotel’in Squish Restoranı’nın açılışını yaptı ve 2013 yılına kadar Mezzaluna ve Zoe Restoranların, Thimar Reef Co.’nun Lübnan, Fransız, Italyan, Tayland ve Çinli temalardan oluşan 15 restoranının Yönetici Aşçısı görevini sürdürdü. Şef Olivier, Almanca ve Rusça konuşmaktadır.

E-posta: olivier.pallut@ozyegin.edu.tr

 

Eğitmen Şef

Şef Ammar Khliel Fransız ve Alman stili tatlılar yapmayı çocuk yaşta öğrenmiş ve kariyerine 1995 yılında beş yıldızlı otellerde çalışarak başlamıştır. Kendisi Four Seasons, Grand Hyatt ve Le Royal Meridien gibi çok tanınmış otellerde görev almıştır. Şef Ammar Otel İşletmeciliği eğitimi almış ve daha sonra 2004 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışmıştır. Şef Ammar 2006 yılında Londra’nın merkezinde bulunan Berkeley Otelinde çalışarak leziz ekmekler, tatlılar ve beş çayına eşlik eden kekler üretmiştir. Daha sonra Fransa ve İsviçre’de şeker ve çikolata yapımı becerilerinde ustalık seviyesine ulaşmıştır. Londra’da üç yıl boyunca pastaneden sorumlu şef olarak görev almıştır. Kendisi Londra’da çikolata ve şeker sanatında göstermiş olduğu performanslarından dolayı üç madalya kazanmış; bunu takiben Orta Doğu’da en görkemli otel açılışını Jumeriah Otelleri’nde, Kuveyt’te gerçekleştirmiştir. Ağustos 2014’te Le Cordon Bleu Türkiye kadrosuna katılmadan önce Orta Doğu ve Birleşik Krallık’ta tanınmış otel sahiplerinin firmalarında pastane şefi danışmanı olarak görevlendirilmiştir.

E-posta: ammar.khliel@ozyegin.edu.tr


Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü

Otel Yöneticiliği Lisansı, Florida International University, 1988

1991-1996 Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde öğretim görevlisi

1996-2008 Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı

Kariyer: Maçka Oteli İstanbul, Etap İstanbul Oteli, Sheraton Marina Oteli (St. Petersburg, Florida, ABD), Don Cesar Beach Resort (St. Petersburg, Florida, ABD), Holiday Inn Ft. Lauderdale Airport Oteli (Ft. Lauderdale Florida, ABD), Sheraton Brickell Point (Miami, Florida, ABD), Serapsu Beach Resort Oteli (Alanya, Antalya)

Üyelik ve Ödüller: 1998 yılında “En Başarılı Eğitimci Ödülü”, 2006-2007 yıllarında Avrupa Otel, Restoran ve Kurumsal Eğitim Konseyi (EuroCHRIE) Başkanlığı ve Uluslararası Otel, Restoran ve Kurumsal Eğitim Konseyi (I-CHRIE) Yönetim Kurulu Üyeliği

E-posta: teoman.alemdar@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent, Otel Yöneticiliği Bölüm Başkanı

Otel ve Restoran Yönetimi Lisansı, Michigan State University, 1992 Pazarlama Yüksek Lisansı, Gazi Üniversitesi, 1998 Genel İşletme Doktorası, Marmara Üniversitesi, 2007

Kariyer: 1993-1997 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü, 1997-1998 yılları arası Başkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü ve 2002-2009 yılları arası Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi - Turizm ve Otelcilik Bölümü öğretim görevlisi. Yeditepe Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik bölümünde farklı pazarlama dersleri, İşletme Yüksek Lisans Programı’nda “Pazarlama Yönetimi”, ”Pazarlama Ahlakı” ve “Satış Yönetimi” dersleri verdi. Dr. Beyhan yurt içi ve yurt dışında birçok firmanın yönetici yetiştirme programlarında genel yönetim ve pazarlama/satış konularında seminerler vermeye devam etmektedir.

Araştırma Alanları: Pazarlama ahlakı, hizmet sektöründe marka yönetimi, spor pazarlaması

E-posta: aydin.beyhan@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Gıda Mühendisliği Lisansı, Ege Üniversitesi, 1996 Gıda Mühendisliği Yüksek Lisansı (Beslenme Anabilim dalı), Ege Üniversitesi, 1999 Gıda Bilimleri Doktorası, Nottingham University, 2005 Lisans Sonrası Eğitim Sertifikası (PGCE), Nottingham Trent University, 2007

Kariyer: 2005-2009 yılları arası Staffordshire ve Birmingham’daki Yüksek okullarda öğretim görevlisi, 2009-2012 yılları arası Yeditepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Yardımcı Doçent. Araştırma Alanları: Gıda işleme sonrası makromoleküllerde meydana gelen yapısal ve besin öğelerindeki değişiklikler, yeni gıda işleme teknolojileri, gıda kimyası ve beslenme eğitimi

E-posta: aylin.alsaffar@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü

Otelcilik Lisansı, Michigan State University, The School of Hospitality Business, 1996

Kariyer: Divan Oteli (İstanbul), Hilton Oteli (Ankara), Morels (Detroit, MI), Bistro 110(Chicago, IL), Scoozi (Chicago, İL) İtalyan lokantası müdürü, Çırağan Palace Hotel Kempinski’de Laledan Restaurant’ın müdürü. Hünal’s Brasserie yöneticiliği, Darüşşafaka ve Parkorman The North Shield Pub işletmeciliği. 2004 yılında bir grup girişimci ile birlikte Gruppo Turizm İşl. A.Ş.’yi kurdu. Gruppo bünyesinde Brusketta, Karadabalık ve ulusal bir zincir olan Kırkpınar Lokantası gibi farklı konseptler geliştirdi.

Üyelikler: Ertan Tüysüzoğlu Şarap Dostları Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Chaine des Rotisseur Derneği üyesidir.

E-posta: defne.tuysuzoglu@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Otel ve Restoran İşletmeciliği Yükek Lisansı, Michigan State University, 1965

Kariyer: 1965-1989, Bulvar Palas Oteli ortak-müdür, 1989-2008 yılları arası Bilkent Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölüm Başkanlığı ve Yüksekokulları Müdür Yardımcısı, 2008-2009 Doğuş Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi.

Üyelik ve Ödüller: 1965-1989, ATİD-Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği ve TUGEV-Turizm Geliştime ve Eğitim Vakfı’nda Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı/Üyeliği, EuroCHRIE ve MSU Mezunlar Derneği ödülleri

E-posta: tekin.ertan@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisansı, Bilkent Üniversitesi, 2005 Turizm Endüstrisi’nde Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansı, Alfred Lerner College of Business and Economics, Delaware University, 2007 Turizm ve Otel İşletmeciliği Doktorası- Pennsylvania State University, 2012

Kariyer: 2007-2008 yılları arası Micros System Inc. sistem uzmanı

Araştırma Alanları: Halka arz süreci, halka arz ve şirket performansı arasındaki ilişki, yönetici maaşları ve performanslarının şirket performansı ve yapısına etkisi, servis sektöründe operasyonel ve finansal verimlilik. E-posta: ozgur.ozdemir@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisansı, Bilkent Üniversitesi, 1999 İşletme Yüksek Lisansı Atılım Üniversitesi, 2003 Yönetim Organizasyon Doktorası, Başkent Üniversitesi, 2010

Kariyer: 2005-2010 yılları arası Bilkent Üniversitesi, Turizm Otel İşletmeciliği Bölümü

Araştırma Alanları: Örgütsel davranış, örgüt teorileri, örgüt sosyolojisi, sosyal sermaye ve kültürel çalışmalar

E-posta: aysin.pmoglu@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Yardımcı Doçent

Turizm İşletmeciliği Lisansı, Boğaziçi Üniversitesi, 2005 İşletme Yönetimi (MBA) Yüksek Lisansı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 2008 Turizm İşletmeciliği Doktorası, Oklahoma State University, 2013 Kariyer: 2009-2013 yılları arası Oklahoma State University öğretim üyesi asistanlığı.

Araştırma Alanları: Şirket içi markalaştırma, iç markalaştırmanın şirket çalışanları ve müşteriler üzerindeki etkisi, hizmet sektöründe tüketici davranışlar

E-posta: ezgi.erkmen@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Turizm İşletmeciliği Lisansı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Savoie Universitesi, 2000 İşletme Yüksek Lisansı, Akdeniz Üniversitesi, 2012 Doktora, Turizm İşletmeciliği Dokuz Eylül Üniversitesi (devam etmekte)

Kariyer: 1996-2011 yılları arasında ulusal ve uluslararası grupların şehir ve kıyı otellerinde ön büro, misafir ilişkileri ve pazarlama bölümlerinde yönetici olarak görev yaptı.

Araştırma Alanları: Otellerde kalite yönetimi, otellerde pazarlama yöntemi, güncel pazarlama uygulamaları ve sürdürülebilir turizm

E-posta: kader.sanlioz@ozyegin.edu.tr

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Beslenme ve Diyetetik Lisansı, Hacettepe Üniversitesi, 2010 Sağlık Gıda İnovasyon Yönetimi Yüksek Lisansı, Maastricht Üniversitesi, 2012 Doktora, Beslenme ve Diyetetik, Hacettepe Üniversitesi (devam etmekte)

Kariyer: 2012 Unilever Global AR-GE, Margarin ve Soslar Kategorisi Takımı (Vlaardingen, Hollanda), stajyer araştırmacı, 2012-2013 TNS Türkiye, Sağlık Sektörü Endüstriyel Araştırmacı, 2013 Inprofood Projesi, Proje Asistanı, 2013 Özel muayenehanede ve spor merkezinde diyetisyenlik, çeşitli dergi ve gazetelerde yazarlık.

Araştırma Alanları: Sağlıklı gıda inovasyonu, gıdalar ve besin takviyeleriyle sporcu performans artışı, toplu beslenmede hijyen ve sanitasyon, menü planlama, halk sağlığı beslenmesi, besin kimyası, beslenme biyokimyası, beslenme eğitimi

E-posta: begum.kalyoncu@ozyegin.edu.tr

 

 

 

 

Öğretim Görevlisi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Lisansı, Bilkent Üniversitesi, 2005 Turizm Endüstrisinde Bilgi Yönetimi Yüksek Lisansı, Alfred Lerner College of Business and Economics of Univerity of Delaware, 2007 Doktora, Turizm İşletmeciliği, İstanbul Üniversitesi (devam etmekte)

Kariyer: 2007-2008 yılları arasında Amerika, New Jersey’de Borgata Hotel Casino ve Spa’da gelir analisti olarak, 2008 ve 2010 yılları arasında Ritz Carlton Bahrain Hotel ve Spa’da rezervasyon departmanında rezervasyon görevlisi olarak çalışmıştır. Son olarak Renaissance Polat Istanbul Oteli’nde 2012-2014 yılları arasında gelir analisti olarak çalışmıştır.

Araştırma alanları: Gelirler yönetimi, e-ticaret ve online dağıtım

E-posta: tevfik.demirciftci@ozyegin.edu.tr

 

 

Master Şef

Loire Valley yakınlarındaki Chartes’de dünyaya gelen Şef Christophe, ekmek ve pastacılığa duyduğu tutku nedeniyle “Certificat d’Aptitude Professionnelle Boulanger (CAP)” yi tamamladı. Ardından “CAP Patissier Glacier Chocolatier Confiseur” adlı ustalık sertifikasını almaya hak kazandı. Şef Christophe, gerek Fransa’da gerekse İngiltere’deki Parfait Ltd., Harrod’s ve Ritz Hotel gibi birçok elit işletmede şef olarak yıllarca hizmet verdikten sonra 2000 yılında Le Cordon Bleu ailesine katıldı. Şef Christophe, Le Cordon Bleu de çalışırken, Meksika, Kore ve Londra’da çeşitli mutfak gösterilerinde bulundu. Kendisi, her ayrıntısı düşünülmüş, şeker heykelleri, ince bir işçilikle işlenmiş çikolata heykelcikleri ve meşhur Fransız tatlısı “croquembouche” ile yaptığı kuleleri ile ünlüdür. Kasım 2012 itibariyle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda pastacılık dersleri vermeye başladı.

E-posta: christophe.bidault@ozyegin.edu.tr

 

 

Eğitmen Şef

Şef Olivier, “Brevet de technicien superieur de gestion” diplomasını 1986 yılında aldı. 1989 yılında, Londra’daki bir Michelin yıldızlı Rue St. Jacques Restoranı’nda 1990- 1991 yıllarında Fransa’ya dönerek, Bouliac’taki iki Michelin yıldızlı St. James Restoranı’nda çalıştı. 1991-1994 yıllarında Villegats, Fransa’da Hotel Charentais’nin mutfak şefi olarak görev yaptı. 1994-1996 yıllarında St. Petersburg, Rusya’da Bistro Le Francais adındaki ilk Fransız restoranını açtı ve Yönetici Şef olarak çalıştı. 1996-2001 yılları süresince Le Meridien otel zinciri bünyesinde, Guadelup’taki Le Meridien St. Martin’in Yönetici Şefi, Çad’daki Le Meridien N’djamena’nın Yiyecek ve İçecek Koordinatörlüğü, Conakry, Gine’deki Le Meridien Mariador’un Yiyecek ve İçecek Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2002 yılında Odessa, Ukrayna’da ve 2003 yılında Doha, Katar’da Qatar Royal Palace’ta Yönetici Şef olarak çalıştı. 2003- 2007 yıllarında Bahreyn’de Gulf Air bünyesinde, dizayn’dan sorumlu Bölge Şefi olarak görev yaptı. 2007 yılında Kıbrıs’taki Curium Palace Hotel’in Squish Restoranı’nın açılışını yaptı ve 2013 yılına kadar Mezzaluna ve Zoe Restoranların, Thimar Reef Co.’nun Lübnan, Fransız, Italyan, Tayland ve Çinli temalardan oluşan 15 restoranının Yönetici Aşçısı görevini sürdürdü. Şef Olivier, Almanca ve Rusça konuşmaktadır.

E-posta: olivier.pallut@ozyegin.edu.tr

 

 

Eğitmen Şef

Şef Ammar Khliel Fransız ve Alman stili tatlılar yapmayı çocuk yaşta öğrenmiş ve kariyerine 1995 yılında beş yıldızlı otellerde çalışarak başlamıştır. Kendisi Four Seasons, Grand Hyatt ve Le Royal Meridien gibi çok tanınmış otellerde görev almıştır. Şef Ammar Otel İşletmeciliği eğitimi almış ve daha sonra 2004 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışmıştır. Şef Ammar 2006 yılında Londra’nın merkezinde bulunan Berkeley Otelinde çalışarak leziz ekmekler, tatlılar ve beş çayına eşlik eden kekler üretmiştir. Daha sonra Fransa ve İsviçre’de şeker ve çikolata yapımı becerilerinde ustalık seviyesine ulaşmıştır. Londra’da üç yıl boyunca pastaneden sorumlu şef olarak görev almıştır. Kendisi Londra’da çikolata ve şeker sanatında göstermiş olduğu performanslarından dolayı üç madalya kazanmış; bunu takiben Orta Doğu’da en görkemli otel açılışını Jumeriah Otelleri’nde, Kuveyt’te gerçekleştirmiştir. Ağustos 2014’te Le Cordon Bleu Türkiye kadrosuna katılmadan önce Orta Doğu ve Birleşik Krallık’ta tanınmış otel sahiplerinin firmalarında pastane şefi danışmanı olarak görevlendirilmiştir.

E-posta: ammar.khliel@ozyegin.edu.tr

Tutku, İlerleme ve Profesyonellik

Gerek Otel Yöneticiliği gerekse Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programları sizi, 21. yüzyılın önde gelen iş alanı olan turizm sektöründe aranan profesyoneller ve evrensel bilgilerle donanmış, üstün hizmet kalitesi anlayışını özümsemiş bireyler olarak yetiştirir. Akademik ve sektörel derinliğe sahip uluslararası bir eğitmen kadrosunun gözetiminde aldığınız uygulamalı ve teorik eğitim süresince kazanacağınız el becerileri ve iş tecrübeleri, rakipleriniz arasından sizleri, öncelikle tercih edilen, bilişim odaklı adaylar olarak, dünya genelinde iş yaşamına, uluslararası ve yerel zincir otellerde ve önde gelen yiyecek ve içecek kuruluşlarında ve eğitiminizle ilintili iş alanlarında görev alacak veya kendi işinizi kuracak şekilde hazırlar.

M. Teoman Alemdar 

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü 


Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri öğrenimlerinin bir kısmını Özyeğin Üniversitesi değişim programları çerçevesinde Avrupa’nın ve ABD’nin anlaşma yapılmış bulunan programlarında tamamlayarak zengin bir dünya görüşü ve deneyim kazanabilirler.
Swissotel Hotels & Resorts ve The Marmara Grubu ile Otel Yöneticiliği Lisans Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolleri, program öğrencilerinin stajlarını Swissotel Hotels & Resorts ve The Marmara Grubu’nun farklı şehirlerdeki tesislerinde yapabilme ve mezuniyetleri sonrasında işe alınma sürecinde ilk mülakatlarını gerçekleştirebilme şansı vermesi açısından benzersizdir. Ayrıca, eğitimleri boyunca öğrenciler, bu kurumlarda öğrenimleri boyunca, uygun oldukları zaman dilimlerinde esnek çalışma olanağı da elde ederler.

Eğitimleri süresince öğrenciler iletişim ve bilişim teknolojilerinden ileri derecede yararlanırlar.

 • Odalar yönetimi için “Opera” ve “protel Air”,

• Yiyecek ve içecek hizmetleri ve maliyet kontrolü için “Rop”,

• Muhasebe dersleri için “Sun”,

• Otel işletmeciliği için ise HOTS Simülasyon yazılımı ve

• Menülerdeki yiyeceklerin besleyici değerlerinin belirlenmesi için BEBİS (Beslenme Bilgi Sistemi) programları ile öğrenciler, derslerini alırken sektör şartlarını/bilimsel verileri deneyimleme fırsatı bulur.


Sektörün önde gelen kanaat önderlerinden oluşan ve Türkiye’deki ilk danışma kurullarından olan,

 • Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu 2009 yılında,

• Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Danışma Kurulu ise 2012 yılında kurulmuştur.

Danışma Kurulları öğrencilerimize sunduğu seminerler aracılığıyla ve “Mentor”lar olarak da yardımcı olmanın yanı sıra stratejik konularda her iki bölüme destek vermektedir.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri;

• İki yaz dönemi boyunca,

• Toplam 150 iş günü / 1200 saatlik staj çalışmalarını tamamlamakla yükümlüdür.

Otel Yöneticiliği Lisans Programı’nda öğrenciler stajlarını yurt içi ve yurt dışındaki beş veya dört yıldızlı otellerde, birinci sınıf tatil köylerinde, turistik yolcu gemilerinde ya da sektörün diğer faaliyet alanlarında gerçekleştirirler.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda öğrenciler mutfak gösterileri, seminerleri ve yaz stajları ile profesyonel iş hayatına hazırlanırlar. Öğrenciler yurt dışı veya yurt içindeki yiyecek ve içecek üretimi yapan işletmelerde, tanınmış restoranlarda, dört veya beş yıldızlı otellerde, birinci sınıf tatil köylerinde, havayolu yiyecek üretimi mutfaklarında ya da turistik yolcu gemilerinde staj yapma imkânına sahip olurlar.

Fakülte Broşürü: 

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi yaşamla iç içe, yaratıcı, yenilikçi ve girişimci bir öğrenme merkezi olarak topluma hizmet etme hedefiyle kurulmuş 3.Nesil üniversitedir.

 

Akademik Website
ozyegin.edu.tr

 

Bize Ulaşın

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy - İSTANBUL
FAX: +90 (216) 564 99 99