Üniversitemizin BEYSAD ve TÜSİAD ile iş birliği yaparak hazırladığı Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Rekabetçi Sektörler Programı tarafından öncelikli grupta seçilerek desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında eğitimin yanı sıra akıllı üretim modülü ile robot teknolojisi, internet uygulamaları ve simülasyonların birlikte çalıştırılması hedefleniyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AB Mali Programları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı’nın ikinci dönemi kapsamında; “İmalat Sanayi” başlığı altında sunulan Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi projesi, desteklenecek projeler arasına girmeyi başardı. Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneğ’nin (BEYSAD) başvuru sahibi olduğu ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) iş birliğiyle desteklenen proje kapsamında üniversitemiz bünyesinde Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi kurularak başta KOBİ’ler olmak üzere tüm girişimci ve şirketlere hizmet verilmesi hedefleniyor. Söz konusu merkez, KOBİ’lerin Sanayi 4.0 dönüşümündeki engellerin azaltılması, Sanayi 4.0 dönüşümüne sürdürülebilirlik kazandırılması, bu kapsamda üretim süreçlerinde verimliliğin ve rekabetçiliğin geliştirilmesi ve KOBİ’lerin imalat değer zincirine entegrasyonunun güçlendirilmesi konularında önemli katkılar sağlayacak. Merkez ilk etapta bu önemli sektörün global rekabette kalabilmesi için Sanayi 4.0 tekniklerinin kullanılmasını adresleyecek ve akabinde edinilen deneyimin bütün reel üretim sektörlerine yaygınlaştırılmasını hedefleyecek.