Dünya büyük bir hızla değiştiği, bilginin de hızla yayılıp aynılaştığı bir çağda, öğrenciye kitabı bilgiyi aktarmak, yirmi birinci yüzyıl insanı için yetersiz kalıyor. Özyeğin Üniversitesi öğrencilerin yetkinliklerini de geliştirme misyonu ve vizyonuyla eğitim veriyor. ÖzÜ’yü tercih etmeseydim bugün sahip olduğum yetkinliklerin birçoğunun eksik kalacağını görüyorum. Milli gelir hesaplarını, enflasyonu, hisse senetlerinin değerini bir şekilde öğrenirdim ama sunum yapma, grup çalışması, zaman yönetimi, planlama, hedef koyma gibi yetkinliklerim yetersiz kalırdı. Öğrenci eğitim aldığı kurumdan, işveren beklentilerini karşılayacak donanımı sağlamasını bekler. ÖzÜ öğrencilerini farklılaştırarak, piyasaya hazır mezunlar veriyor. Okulumun imkanlarıyla yurtdışında iki staj ve bir dönem değişim programına katılma imkanı yakaladım. Dil ve bilgisayar becerilerimi arttıran dersler, sektörü ve dünyayı tanımama yardımcı olan stajlar, diğer üniversite mezunlarından farklı ve donanımlı olmamı sağladı. Hocalarımız, para kazanacak girişimciler, hızla yükselecek yöneticiler olmanın ötesinde, davranışlarıyla “iyi bir insan” olmayı öğrettiler; hepsine minnettarım. Toplumsal duyarlılığa ve farkındalığa sahip bir topluluğun üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Artık sunum, ödev, sınav gibi konuları geride bıraktığım için, yaşadığım o mutlu dönemin beni ben yapan değerleri bana kattığını fark ediyor, okulumu çok özlüyorum. İş yaşamında her gün yeni birşey öğrenmek mümkün olmuyor, ama öğrenciyken daha fazla okumak, kendine geliştirmek mümkün. Öğrencilere, üniversite hayatını hem çok okuyarak hem de tadını çıkararak yaşamalarını, üniversite ile bağlarını bir hayat boyu devam ettirmelerini tavsiye ediyorum.

Uğur Gürer - İşletme, 2015 mezunu