Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Etkinlik Yeri ve Zamanı

Etkinlik 2 - 3 Haziran 2018 tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

Son katılım tarihi 11 Mayıs 2018'dir.

Etkinlik Amacı

Özyeğin Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun gerekleştireceği "Gastronomi ve Otelcilikte Sürdürülebilir Tasarım Çalıştayı” Gastronomi ve Otel Yönetimi olmak üzere iki ayn alanda, iki ayn grup olarak, toplam 30 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Etkinlik sadece 10, 11 ve 12. sınıf lise öğrencilerinin katılımına açıktır.

Çalıştayın Temel Amaçları:

  • Katılımcı öğrencilerimizin çevresel etkiler hakkında duyarlılıklarını artırmak,
  • Sürdürülebilir gelişim ve tasanm konularında katılımcı öğrencilerimizin
    • Farklı gorüş açıları ve fikirleri irdelemelerini sağlamak,
    • İlgi alanlarında temel bilgilerle donanmalarını temin etmek,
    • Yarat ıcı fikirler oluşturmalannı yüreklendirmek,
  • Üniversitelerin bu çerçevedeki rolleri ve bu roller içinde öğrencilerin gelecekte önlerine çıkacak fırsat ve ödevler hakkında bilinç oluşturmak,
  • Geleceğin duyarlı ve donananımlı yöneticilerinin yetişmesine katkı vermektir.

Etkinlik Programı

Etkinlik ücretsiz olup kontenjan sınırlıdır.

Talebe bağlı olarak 01 Haziran Cuma ve 02 Haziran Cumartesi akşamları Özyeğin Üniversitesi Kampüsünde ücretsiz konaklama imkanı vardır.

02 Haziran 2018, Cumartesi- Gastronomi

09:00 - 10:00 Özyeğin Üniversitesi – UBYO Tanıtımı

10:15 - 11:15 Temel Sürdürülebilir Tasarım Prensipleri

11:15 - 12:15 Proje Tanıtımı ve Proje Sunumu Eğitimi Çalışma Grupların Oluşturulması

12:15 - 13:15 Öğle Yemeği

13:15 - 14:15 Yiyecek-İçecek Kültürü

14:15 - 15:15 Menü Planlaması

15:15 - 19:00 Serbest Çalışma (Grup Çalışması)

03 Haziran 2018, Pazar - Gastronomi

09:00 - 12:00  Proje Sunumları

12:00 - 13:00 Proje Değerlendirme ve Sonuçlarının Açıklanması

--

02 Haziran 2018, Cumartesi – Otel

09:00 - 10:00 UBYO Tanıtımı

10:15 - 11:15 Temel Sürdürülebilir Tasarım Prensipleri

11:15 - 12:15 Proje Tanıtımı ve Proje Sunumu Eğitimi Çalışma Grupların Oluşturulması

12:15 - 13:15 Öğle Yemeği

13:15 - 14:15 Otel Odası Türleri Tarihçesi

14:15 - 15:15 Otel Odası Tasarımı Prensipleri

15:15 - 19:00 Serbest Çalışma (Grup Çalışması)

03 Haziran 2018, Pazar – Otel

09:00 - 12:00 Proje Sunumları

12:00 - 13:00 Proje Değerlendirme ve Sonuçlarının Açıklanması

Etkinlik Katılım Formu