Araştırmacılığı bir yaşam biçimi haline getiren, toplum sorunlarını araştıran ve analiz eden, etkili ve akılcı çözümler üretebilen, mesleki etik ilkeler doğrultusunda çalışan, uluslararası ilişkiler ve psikoloji dallarındaki yenilikleri takip eden, mesleki bilgi ve becerilerini iş hayatında kullanabilen bireyler yetiştirmektir.
Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, teorik derslerin yanı sıra uygulama ağırlıklı, araştırmacı, vaka ve proje çalışmalarıyla zenginleştirilmiş, stajlarla donanmış, eğitici ve dönüştürücü bir eğitim modeline tabi tutuluyor. Özyeğin Üniversitesi’nin sektörle iç içe çalışma felsefesi sayesinde, öğrenciler mezuniyet sonrasında kendilerini nasıl bir iş dünyasının beklediğini deneyimleyerek, eğitimlerini en bilinçli şekilde tamamlıyor ve fark yaratan mezunlar olarak hayata atılıyor.
Özyeğin Üniversitesi bölümlerini Bir Bölüm Üç Açı Programı ile yakından tanımaya ne dersiniz?
Lisans bölümlerimizi akademisyenlerimizin, mezunlarımızın ve öğrencilerimizin deneyimlerinden ve bakış açılarından yola çıkarak tanıtan YouTube video serimize buradan erişebilirsiniz.
Davranış ve düşünce bilimi olarak tanımlayabileceğimiz psikolojiye dönük toplumsal ilgi her zaman yüksek olmuştur. Buna ek olarak ülkemizde psikoloji programı ve mezunu sayısının gün geçtikçe arttığını da gözlemlemekteyiz. Bu durum psikoloji lisans programlarına, öğrencilerine en nitelikli eğitimi ulaştırma ve lisans sonrası eğitim ve iş hayatlarında ihtiyaç duyacakları becerileri kazandırma konusunda daha da büyük bir sorumluluk yüklemekte. Öğrencilerin psikolojinin alt alan çeşitliliğini, uygulama alanlarının zenginliğini, diğer disiplinlerle kurduğu ilişkileri ve başvurduğu yöntemleri güçlü bir akademik kadro gözetiminde öğrenmeleri ve akademisyenlerle bire bir çalışma yürüterek deneyim kazanmaları, Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Lisans Programı’nın kurulduğu andan itibaren önceliği oldu. Bu anlamda 15 kişilik, psikolojinin farklı uzmanlaşma ve uygulama alanlarını temsil eden; eğitimleri, projeleri, yayınları ve topluma dönük faaliyetleriyle her anlamda fark yaratan bir akademik kadroya sahip olduğumuz için öğrencilerimizin çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Bir yandan her dönem açılan çok sayıda psikoloji seçmeli dersi sayesinde kendi ilgi ve meraklarına uygun programlar oluşturuyorlar; bir yandan da laboratuvarlarda ya da okullar ve sivil toplum kuruluşları gibi kurumlarda gerçekleşen araştırma ve uygulama faaliyetlerine dahil oluyor ve sunulan staj imkânlarıyla lisans sonrası hayatlarına hazırlanıyorlar. Lisans programımızın sahip olduğu üstün niteliklerin ulusal (TPD Akreditasyonu) ve uluslararası (Psi Chi) düzeylerde tanınmış olmaları da bu söylediklerimi destekler nitelikte.
Türkiye’de ilk defa lisans seviyesinde uygulanan Hesaplamalı Sosyal Bilimler (IR421), sosyal bilimler ve bilişim teknolojilerini birleştirerek öğrencilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Bu ders, sosyal bilimlerde kullanılan yöntemleri ve teknolojileri bir araya getirerek öğrencilere modern araştırma teknikleri, dijital beşeri veri izleri ve kestirimsel modelleri öğrenme imkânı tanıyor. Hesaplamalı Sosyal Bilimler dersi, öğrencilere sosyal bilimlerin geleneksel yöntemlerinin yanı sıra, veri analizi, veri görselleştirme, programlama dilleri, yapay zekâ, makine öğrenmesi gibi bilişim teknolojilerini tanıtarak, uluslararası düzeyde giderek popülerleşen “çok formasyonlu eğitim” modelini benimsiyor. Bu sayede öğrenciler, sosyal bilimlerin yanı sıra bilişim teknolojilerini de kullanarak daha etkili araştırmalar yapabiliyorlar. Öğrenciler, bu sayede sosyal bilimler alanında yeni keşifler yapma ve yeni araştırma yöntemleri geliştirme fırsatı buluyorlar. Bu ayrıca yüksek lisans veya doktoraya devam edecek öğrenciler için ileri araştırma projelerinde asistanlık yapabilme ve ileri araştırma tekniklerini kullanabilme konusunda da çok iyi bir başlangıç oluyor.
Özyeğin Üniversitesi Sosyal Medya hesaplarımızdan bizleri takip edin!
© 2025 Özyeğin Üniversitesi