Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi | Özyeğin Üniversitesi'ne Hoş Geldiniz Skip to main content

Hakkında

Hedefimiz, hızla büyüyen havacılık sektöründe başarıyla görev alan, havacılık sektörünü şekillendiren dinamikleri takip eden, bilgi teknolojilerini en ileri düzeyde kullanabilen, iletişim, liderlik, yaratıcılık ve grup çalışması gibi becerilere sahip, tam donanımlı bireyler yetiştirmektir.

Dekan Yardımcısının Mesajı

Dr. Öğretim Üyesi Hatice KÜÇÜKÖNAL

Kurulduğu 2011 yılından beri havacılık eğitiminde ilklere imza atan, yenilikçi ve dönüştürücü eğitim programları ile öncülük eden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, güçlü sektörel iş birlikleri, uluslararası standartlarda yabancı dil eğitimi ve uygulama merkezleriyle sektörün kaliteli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynuyor.

Türkiye’de kısa süre içerisinde tanınan ve tercih edilen fakültemiz, yalnızca ülkemizde değil, yurt dışında da programlarının eğitim kalitesinin ve standartlarının kabul edilmesi ve onaylanması amacıyla akreditasyon sürecini başlatmış ve tüm değerlendirme kriterlerini başarıyla tamamlayarak uluslararası düzeyde de kalitesini tescil ettirmiştir.

AABI tarafından Avrupa’da ve Türkiye’de akredite edilen ilk fakülte olarak tüm dünyada kabul görecek havacılık profesyonelleri yetiştirme hedefimizi gerçekleştirmek ve ülkemiz havacılık eğitimine katkıda bulunmayı sürdürmeye devam ediyoruz.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

CEO'lar Dekanlarımızla Buluşuyor

Mezunlarımız

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, teorik derslerin yanı sıra uygulama ağırlıklı, araştırmacı, vaka ve proje çalışmalarıyla zenginleştirilmiş, stajlarla donanmış, eğitici ve dönüştürücü bir eğitim modeline tabi tutuluyor. Özyeğin Üniversitesi’nin sektörle iç içe çalışma felsefesi sayesinde, öğrenciler mezuniyet sonrasında kendilerini nasıl bir iş dünyasının beklediğini deneyimleyerek, eğitimlerini en bilinçli şekilde tamamlıyor ve fark yaratan mezunlar olarak hayata atılıyor.

Mezunlarımızın Çalıştığı Kurumlar

• Katar Hava Yolları
  • Türk Hava Yolları
  • Hitit Bilgisayar Hizmetleri