Makine Mühendisliği Sıralama Skip to main content
Makine Mühendisliği Sıralama

Makine Mühendisliği Sıralama

Makine Mühendisliği Bölümünü daha yakından tanıtmak için tüm merak ettiklerinizi birbirinden değerli akademisyenlerimiz sizin için yanıtladı! 

Özyeğin Üniversitesinde, Makine Mühendisliği bölümünün toplam kontenjanı 9 adet tam burslu, 42 adet de yüzde elli burslu ve 17 adet ücretli olmak üzere 68 adettir. Makine Mühendisliğinin sıralamaları için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

 Puan TürüBurs2024 Kontenjanları2023 Kontenjanları2024 Yerleşen Puanları2024 Yerleşen Başarı Sırası
GenelŞehit/Gazi YakınıDepremzedeEn DüşükEn YüksekEn DüşükEn Yüksek
Makina Mühendisliği (İngilizce)SAYTam Burslu9*118504.37918516.666838.9175.139
50% Burslu42*--39375.12672482.99644111.34818.186
Ücretli17--15291.34439371.3127295.285116.285

 

Makine Mühendisliğinin Dersleri Nelerdir?

Makine mühendisliği bölümünde alınan dersler, öğrencilerin mekanik sistemlerin tasarlanması, analiz edilmesi ve optimize edilmesi yönünde bilgi birikimlerini arttırmak amacıyla çeşitli bir alana yayılmaktadır. Makine mühendisliğinin dersleri matematik, fizik, termodinamik, akışkanlar mekaniği, malzeme bilimi, makine dinamiği ve statik gibi temel mühendislik dersleri yer almaktadır. Ek olarak, işletme, termal sistem tasarımı, ısı transferi, üretim sistemleri, otomasyon ve kontrol gibi teknolojik ve uygulamaya dayalı derslerle öğrenciler iş hayatında gerekli becerilere sahip olurlar. Makine mühendisliği eğitiminde kitabi bilgiyi ve pratiği bilgi ile harmanlayan bu kapsamlı dersler, öğrencilerin birçok alanda uzmanlaşmalarına olanak tanır. Makine Mühendisliğinin ders planı için buraya tıklayınız.

Makine Mühendisliği

 

Makine Mühendisliği Mezunları Ne İş Yaparlar?

Makine Mühendisliği Lisans Programı mezunları, sadece üretime yönelik sanayi kuruluşlarında değil; aynı zamanda iletişim, bilgisayar, otomotiv, biyoteknoloji, tıp, inşaat ve malzeme alanlarında, hem kamu hem de özel sektörde görev yapabilecek bir donanımla hayata atılırlar.

 

Makine Mühendisliği Nedir?

Makine Mühendisliği bilinen en eski ve en temel mühendislik dallarından biridir. Makine mühendisleri; enerji sektörü ve uygulamalarından nano-mikro teknolojilere, otomotiv sektöründen beyaz eşyaya, imalat ve savunma sanayisinden işletme ve yönetim bilimlerine kadar geniş bir yelpazede çalışmaktadır. Üniversitemizin Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM), Enerji Verimli Elektronik ve Aydınlatma Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EVATEG), Katmanlı İmalat Alaşımları Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMTAL), Termo Akışkanlar Dinamiği, Robotik-Mekatronik, Titreşim-Akustik ve İleri İmalat-Malzeme Teknolojileri Laboratuvarları, ülkemizdeki farklı sanayi, kamu ve toplum kuruluşları ile iş birliği içinde olan Makine Mühendisliği öğrencilere araştırma imkânları sunar ve her birini profesyonel hayata hazırlar.

Bu Program

  • Araştırmacı, yenilikçi ve girişimci,
  • Uluslararası bakış açısına sahip,
  • Sanayi ile entegre çalışma deneyimi edinmiş,
  • Güncel teknolojilerin sınırlarını zorlayan,
  • Disiplinlerarası çalışma ortamına ve takım çalışmasına yatkın,
  • Tam donanımlı mühendisler yetiştirir.

 

Makine Mühendisliği laboratuvarlarında robotik ve mekatronik sistemlerin özellikle, cerrahi uygulamalarda kullanılması üzerine araştırmalar yapmaktayız. Çalışmalarımız arasında ultrason eşliğinde yapılan biyopsiler için robotik sistem, robotik yardımlı minimal-invaziv cerrahi sistemleri ve sinüzitin minimal-invaziv tedavisi için aktif kateter sistemleri bulunmaktadır. Bu robotik sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanmaları için tıp doktorlarıyla beraber çalışmaktayız.  
Doç. Dr. Özkan Bebek, Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliği Bölümünü Mezun ve Öğrenci Gözünden Dinleyin!

 

 

Makine Mühendisliği Bölümü ile Aynı Puan Türünden Öğrenci Kabul Eden Bölümler Nelerdir?

Özyeğin Üniversinde Makine Mühendisliği Bölümü sayısal puan türünden öğrenci kabul eden bir bölümdür. Üniversitemizde eşit ağırlık puan türüyle okuyabileceğiniz diğer bölümler şunlardır;

  • Endüstriyel Tasarım
  • Mimarlık
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Pilotaj
  • Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

 

Bu bölümlerin taban puanları ve sıralamalarını incelemek için bu sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Hakkında Etkinliklerimizi Takip Etmek için Aşağıdaki Formu Doldurunuz!

Vizyon-Misyon

Vizyon: Tüm paydaşlar tarafından en tercih edilen, öğrenen odaklı, girişimci araştırma üniversitesi olmak.
Misyon: Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak topluma hizmet için çözüm odaklı ve katma değeri yüksek bilgi yaratmak, paylaşmak ve uygulamak.

İletişim Bilgileri

Yurt İçi Tanıtım Ekibi

  • Özyeğin Üniversitesi Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy - İSTANBUL
  • (+90) 216 564 9000
  • tanitim@ozyegin.edu.tr