Pilotaj Sıralama Skip to main content

Pilotaj Sıralama

Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Programı 7 tam burslu ve 48 ücretli olmak üzere toplamda 55 öğrenci almaktadır. Havacılık sektöründe ilerlemek isteyen öğrenciler için Türkiye’nin en gözde programlarındandır. Pilotaj Programı sıralaması ve taban puanları, yoğun talep sebebiyle her yıl artmaktadır. Pilotaj tutkusuna sahip adaylar, kaliteli bir eğitim almak ve sağladığı geniş imkânlar doğrultusunda Pilotaj programımızı tercih etmektedir. Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Programı sıralaması ve taban puanları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

 Puan TürüBurs2024 Kontenjanları2023 Kontenjanları2024 Yerleşen Puanları2024 Yerleşen Başarı Sırası
GenelŞehit/Gazi YakınıDepremzedeEn DüşükEn YüksekEn DüşükEn Yüksek
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Pilotaj (İngilizce)SAYTam Burslu7115525.79407548.674873.064227
Ücretli48--37282.53135456.12865330.97134.265

 

Pilotaj Programı Nedir?

Pilotaj Programını daha yakından tanımak için tüm merak ettiklerinizi birbirinden değerli akademisyenlerimiz sizin için yanıtladı! 

Pilotaj Lisans Programı, dinamik ve yenilikçi eğitim yaklaşımıyla sektördeki mevcut pilot ihtiyacını karşılamayı ve havacılık kültürünü benimsemiş pilotları sektöre kazandırmayı amaçlar. İngilizce Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, 4 yıllık Pilotaj Lisans Programına başlamaya hak kazanır. Program, Türkiye’de ve Avrupa’da akredite edilen ilk pilotaj programıdır; AABI (Aviation Accreditation Board International) tarafından yürütülen akreditasyon sürecinde tüm değerlendirme kriterlerini tamamlayarak uluslararası düzeyde kalitesini tescil ettirmiştir.

Lisans programı içeriği teorik yer, simülatör ve uçuş derslerinin yanı sıra yoğun akademik derslerle de zenginleştirilmiştir. Mezunlar, lisans diplomasıyla birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) Hava Yolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATPL-A) almaya hak kazanır.


Bu program,    
• Uçuş emniyetine ve güvenliğine azami önem veren,    
Yurt içi ve yurt dışı hava yollarında pilot olarak görev alacak,    
En az ICAO 4 seviyesinde İngilizce bilen,    
• Disiplinli, doğru ve hızlı karar alabilen,    
• Havacılık kültürünü benimsemiş, ekip çalışmasına yatkın,    
• Öğretmen pilot ihtiyacını karşılayabilecek pilotlar yetiştirir.

 

Pilotaj Programında Hangi Dersler Var?

Pilotaj Programında dersler Uçuş Dersleri, Akademik Dersler, Seçmeli Dersler olarak sınıflandırılmıştır.  
Uçuş Dersleri: PPL Teorik & Uçuş Eğitimi ve ATPL Teorik ve Uçuş Eğitimi, 
Akademik Dersler: CRM & SMS, Havayolu & Havaalanı Yönetimi, Matematik, Fizik ve Aerodinamik vb.  
Seçmeli Dersler: Havayolu Hazırlık, MCC, Kaza Kırım İncelemeleri, Havacılık Psikolojisi ve Havacılıkta Nano-teknoloji
Pilotaj Bölümünün ders programını incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

 

Pilotaj Programının Avantajları Nelerdir?

  • Prestij: Pilotluk mesleği toplum tarafından itibar gören, prestijli bir meslektir.
  • Seyahat ve Yeni Yerler Keşfetme İmkânı: Pilotlar gerek ulusal gerekse uluslararası uçuşlar sebebiyle şehirleri, ülkeleri ve farklı kültürleri keşfetme imkânı elde eder.
  • Kariyer Olanakları: Havacılık sektörünün dünya üzerinde en hızlı büyüyen sektör olmasından dolayı pilotaj programı geniş iş olanakları sunar.
  • Esnek Çalışma Saatleri: Pilotlar monoton haline gelmiş 9-5 benzeri çalışma sisteminden ziyade esnek çalışma imkânlarına sahip bir meslek grubunu temsil eder.
  • Terfi: Pilotların meslekte yükselme imkânları oldukça geniştir. Havacılık sektöründe birçok yerde pilotları görmek mümkündür.
  • Ekip Çalışması: Pilotlar sürekli bir ekip halinde çalışır; kabin ekiplerine liderlik yapar. Bu onların karar verme becerilerini artırır.
  • Ek Haklar: Şirketler pilotlarına ek haklar ve olanaklar sunar. Sağlık sigortası, indirimli ve ücretsiz uçak biletleri bu olanaklardan sadece bazılarıdır.

 

Pilotaj Programı Mezunları Ne İş Yapar?

Pilotaj programı mezunları havayollarında ticari pilot olarak işe başlayabilir. Kargo pilotu, özel jet pilotu, hava ambulansı pilotu, yangın söndürme pilotu olarak görev yapabilirler. Ayrıca kaza kırım incelemelerinde bilirkişi olarak görev alabilirler.

 

Neden Özyeğin Üniversitesi'nde Pilotaj Okumalıyım?

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, dinamik ve yenilikçi eğitim sistemiyle Türkiye’de havacılık eğitimine öncülük etmektedir.


Simülatör Merkezi 
Öğrencilerinin uçuş tecrübelerini artırmak ve onları mesleğe hazırlamak amacıyla Türkiye’nin “Simülatör Merkezi” kuran ilk üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi; Pilotaj Lisans Programı’nı bitiren mezunlarının, iş başvurularının standart bir parçası olan simülatör deneyimi kazanmalarını ve bulundukları ortamda fark yaratmalarını sağlar. Eğitim programındaki “Instrumentation” (Aletli Uçuş) ve MCC (Multi Crew Coordination-Çoklu Ekip Koordinasyonu) derslerinin hem teorik hem de uygulamalı bölümleri, ÖzÜ Simülatör Merkezi’nde verilir. 
 

pilotaj sıralama

 

Havacılık İş Simülasyonu 
Havacılık Yönetimi öğrencileri, Havacılık İş Simülasyonu (Aviation Business Simulation) dersinde sanal bir hava yolu işletmesi kurarak filo ve uçuş ağı planlama, finansal tabloları yorumlama, fiyatlandırma ve gelir yönetimi konularını uygulamalı öğrenir.

Havacılık Yönetiminde Veri Analizi 
Havacılık Yönetiminde Veri Analizi (Data Analysis in Aviation Management) dersinde öğrenciler proses ölçme, değişkenler arası ilişkileri değerlendirme, tahmin ve yönetim çalışmaları gerçekleştirerek analitik yetenekler kazanır.

Havacılık İngilizcesi 
Havacılık İngilizcesi (Aviation English) dersinde öğrencilerin, kokpit dilinin temellerini oluşturan Freyzyoloji’ye hâkim olarak ICAO İngilizce dil yeterliğini gösteren olan 4. seviyeyi (Level 4) aşmaları, hatta 6. seviyeye (Level 6) ulaşarak kariyerleri boyunca İngilizce dil sınavından muaf şekilde mezun olmaları hedeflenir.

Kaza Kırım İncelemeleri

Kaza Kırım İncelemeleri (Aircraft Accident Investigation) dersi, uçak kazalarında insan faktörünün etkisini araştırmak, alınması gereken tedbirleri belirlemek ve kazalara neden olan faktörlerin önüne geçmek için geliştirilen prosedürleri inceler.


Ekip Kaynak Yönetimi 
Pilotların kariyerleri boyunca düzenli aralıklarla almaları gereken Ekip Kaynak Yönetimi (Crew Resource Management) dersi, Pilotaj Lisans Programı’ndaki öğrencilere üniversite öğreniminden itibaren verilmektedir. Bu eğitimde, öğrencilerin teknik ve teknik olmayan özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenir.


Hava Yolu İşe Giriş Hazırlığı 
Mezuniyet sonrası iş mülakat hazırlıklarına odaklanan Hava Yolu İşe Giriş Hazırlığı (Airline Recruitment) dersinde Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, gelecekteki kariyerlerinin ilk adımı için hazırlık yapar. 
 

Mezunlarımız ve öğrencilerimiz Pilotaj Programı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını veriyorlar!

  

 

Pilotaj Programı ile Aynı Puan Türünden Öğrenci Kabul Eden Bölümler Nelerdir?

Özyeğin Üniversinde Pilotaj Programı sayısal puan türünden öğrenci kabul eden bir bölümdür. Üniversitemizde sayısal puan türüyle okuyabileceğiniz diğer programlar şunlardır;

  • Endüstriyel Tasarım
  • Mimarlık
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Makina Mühendisliği
  • Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

Bu programların taban puanları ve sıralamalarını incelemek için bu sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Programına Dair Etkinliklerimizi Takip Etmek İçin Lütfen Aşağıdaki Formu Doldurunuz!

 

Vizyon-Misyon

Vizyon: Tüm paydaşlar tarafından en tercih edilen, öğrenen odaklı, girişimci araştırma üniversitesi olmak.
Misyon: Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak topluma hizmet için çözüm odaklı ve katma değeri yüksek bilgi yaratmak, paylaşmak ve uygulamak.

İletişim Bilgileri

Yurt İçi Tanıtım Ekibi

  • Özyeğin Üniversitesi Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy - İSTANBUL
  • (+90) 216 564 9000
  • tanitim@ozyegin.edu.tr